Becoming-Woman from a Feminist Point of View: Настанување-жена од феминистичка гледна точка - Milevska, Suzana; Dimiškovska-Trajanoska, Ana (Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, 2006)
Author(s): Suzana Milevska | Сузана Милевска Title (English): Becoming-Woman from a Feminist Point of View Title (Macedonian): Настанување-жена од феминистичка гледна точка Translated by (English to Macedonian): Ana Dimiškovska-Trajanoska | Ана Димишковска-Трајаноска Journal Reference: Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 5, No 1 (Winter 2006) Publisher: Research Center in Gender Studies - Skopje and Euro-Balkan Institute Page Range: 247-260 Page Count: 13 Citation (English): Suzana Milevska, “Becoming-Woman from a Feminist Point of View,” Identities: Journal for Politics, Gender and Culture, Vol. 5, No 1 (Winter 2006): 247-260. Citation (Macedonian): Сузана Милевска, „Настанување-жена од феминистичка гледна точка“, превод од англиски Ана Димишковска-Трајаноска, Идентитети: списание за политика, род и култура, т. 5, бр. 1 (зима 2006): 247-260.